Jste zde

Jak uvařit francouzskou cibulačku jako od Pohlreicha | recept

17.08.2015 - 20:36

Francouzská cibulačka je tradiční francouzské jídlo připravované z kvalitní cibule, které zajídáme s čerstvou francouzskou bagetou. Ve Francii je cibulačka, cibulová polévka nebo cibulajda známá jako „Soupe à l’oignon gratinée“. Základem francouzské cibulačky je orestovaná cibule. Příprava polévky je více než snadná. Pro 6 porcí francouzské cibulačky si přichystáme španělskou cibuli. Pokud ji nemáme k dispozici, zvolíme jinou kvalitní odrůdu cibule. Nejprve cibuli nakrájíme na tenké plátky a nasypeme do hrnce na rozpuštěné máslo. Až cibule v hrnci zhnědne, poprášíme ji malým množstvím pšeničné mouky a podlijeme hovězím vývarem. Celý recept na výbornou francouzskou cibulačku si pusťte ve videu, ve kterém šéfkuchař názorně ukazuje, jak francouzskou cibulačku snadno uvařit krok za krokem. Dobrou chuť!

Lehké, 1 - 1000 Kč, 10 až 30 minut

Pařížská cibulová polévka

Co je potřeba

Příprava francouzské cibulové polévky (cibulačky) pro 6 osob:

hovězí vývar
500 g španělské cibule
pšeničká mouka
1/2 l bílého vína
30 g másla
nastrouhaný parmezán
tymián
stroužek česneku
sůl
pepř
kajenský pepř
3 lžíce olivového oleje
čerstvá bageta

Tipy

Místo hovězího vývaru můžete použít vývar drůbeží.

Autor: chorche
Hodnocení: 
Vaše hodnocení: Žádné
4.14815
Average: 4.1 (27 votes)

Nejnovější příspěvky v diskuzi

Luxusní a jednoduché, vřele doporučuji
Nahoru