Jak uvařit francouzskou cibulačku jako od Pohlreicha | recept
Francouzská cibulačka je tradiční francouzské jídlo připravované z kvalitní cibule, které zajídáme s čerstvou francouzskou bagetou. Ve Francii je cibulačka, cibulová polévka nebo cibulajda známá jako „Soupe à l’oignon gratinée“. Základem francouzské cibulačky je orestovaná cibule. Příprava polévky je více než snadná. Pro 6 porcí francouzské cibulačky si přichystáme španělskou cibuli. Pokud ji nemáme k dispozici, zvolíme jinou kvalitní odrůdu cibule. Nejprve cibuli nakrájíme na tenké plátky a nasypeme do hrnce na rozpuštěné máslo. Až cibule v hrnci zhnědne, poprášíme ji malým množstvím pšeničné mouky a podlijeme hovězím vývarem. Celý recept na výbornou francouzskou cibulačku si pusťte ve videu, ve kterém šéfkuchař názorně ukazuje, jak francouzskou cibulačku snadno uvařit krok za krokem. Dobrou chuť!
Co je potřeba
Příprava francouzské cibulové polévky (cibulačky) pro 6 osob:
hovězí vývar
500 g španělské cibule
pšeničká mouka
1/2 l bílého vína
30 g másla
nastrouhaný parmezán
tymián
stroužek česneku
sůl
pepř
kajenský pepř
3 lžíce olivového oleje
čerstvá bageta
Tipy
Místo hovězího vývaru můžete použít vývar drůbeží.
Diskuze k videu