Jak uvařit francouzskou cibulačku jako od Pohlreicha | recept
Francouzská cibulačka je tradiční francouzské jídlo připravované z kvalitní cibule, které zajídáme s čerstvou francouzskou bagetou. Ve Francii je cibulačka, cibulová polévka nebo cibulajda známá jako „Soupe à l’oignon gratinée“. Základem francouzské cibulačky je orestovaná cibule. Příprava polévky je více než snadná. Pro 6 porcí francouzské cibulačky si přichystáme španělskou cibuli. Pokud ji nemáme k dispozici, zvolíme jinou kvalitní odrůdu cibule. Nejprve cibuli nakrájíme na tenké plátky a nasypeme do hrnce na rozpuštěné máslo. Až cibule v hrnci zhnědne, poprášíme ji malým množstvím pšeničné mouky a podlijeme hovězím vývarem. Celý recept na výbornou francouzskou cibulačku si pusťte ve videu, ve kterém šéfkuchař názorně ukazuje, jak francouzskou cibulačku snadno uvařit krok za krokem. Dobrou chuť!
Luxusní a jednoduché, vřele doporučuji