Jak uvařit fazolový prejt s pohankou | recept
Fazolový prejt s pohankou | recept. Dnešní návod je na jídlo ze zdravých surovin, pohanky a fazolí. Chutí někomu připomíná prejt, jinému staročeského kubu, zkrátka kolik lidí, tolik chutí. Pohanka je obilovina, kterou na naše území před mnoha sty lety přivezli Turci. Ve staročeské kuchyni byla velmi oblíbená. Neobsahuje lepek, a proto je vhodná pro celiaky. Je velmi bohatá na vitaminy a minerální látky, pro vysoký obsah rutinu prospívá cévám. Fazole není třeba zvlášť představovat, zná a ochutnal je každý. Obě tyto plodiny by se měly, pro jejich příznivé účinky, v jídelníčku objevovat co nejvíce.
Diskuze k článku
Přidat komentář
Další zajímavé články
Jak připravit zapečené fazole s bramborami a slaninou | jednoduchý recept
Jak připravit zapečené fazole s bramborami a slaninou | jednoduchý recept. Kvalitní snídani po společensky náročném večeru jistě někdy ocení každý z…
Jak snadno a rychle na sytou a ostrou fazolovou pánev s pikantní klobásou | recept
Veskrze chlapská, patřičně sytá a ostrá fazolová pánev doplněná pikantní klobásou je pokrmem snadným, rychlým, v jedné pánvi připraveným a vzhled…
Jak uvařit dýňové chilli | recept
Dýňové chilli | recept. Dýňové chilli je na naše poměry neobvyklé jídlo. Skládá se pouze ze zeleniny a je tudíž vhodné i pro vegetariány. Doporuč…
Jak připravit Beluga salát se zeleninou a balkánským sýrem | recept
Jak připravit Beluga salát se zeleninou a balkánským sýrem | recept. Beluga je černá čočka, která svůj název „podědila“ po kaviáru, drobnými zrnk…
Jak na luštěninové pomazánky | recept
Luštěninové pomazánky | recept. Luštěniny jsou bohužel velmi opomíjené v našich běžných jídelníčcích. Jsou poměrně kvalitním zdrojem rostlinných bílko…
V pohance se vyskytuje rutin pouze v listech a nati, nikoliv v semenech (možná nějaké bezvýznamné množství). Píše se o tom již v Mattioliho herbáři.