Jak připravit rychlý vitaminový salát z kysaného zelí, kapie a jablka | recept
Jak připravit rychlý vitaminový salát z kysaného zelí, kapie a jablka | recept. Kombinace kysaného zelí se sladkým šťavnatým jablkem a jemně nasládlou kapií je až nečekaně chutným spojením. Ruku v ruce s ostrým křenem, říznou cibulkou a sladkým sirupem k dochucení vytvoří salát, který doslova nemá chybu. Křupe, chutná, a ještě k tomu krásně vypadá.
Co je potřeba
- 200 g kysaného zelí
- 1 červené jablko
- 1 červená kapie
- 1–2 lžíce strouhaného křenu
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 jarní cibulky
- 1–2 lžíce agávového sirupu k doslazení (lze i medu)
- čerstvě mletý pepř dle chuti
Nakonec salát dochuťte agávovým sirupem či medem. V této fázi salát ochutnejte, zda vám závěrečné doslazení stačí.
Připravený salát přesuňte do lednice a nechejte pár hodin proležet. Nejlepší je ale odleželý až druhý den, kdy se poměrně rozdílné chutě opravdu dokonale propojí. To je pak fantastický jen tak samotný, na vidličku. Salátem rovněž báječně doplníte i jakýkoliv masový pokrm, kde zastane roli výtečné přílohy.
Tipy
Do salátu je výborná i červená cibule, kterou můžete přidat místo jarní cibulky.
Diskuze k článku