Jak uvařit fazolové lusky s houbami a slaninou | recept
Fazolové lusky | recept. Zelené fazolky (nedozrálé lusky fazolu obecného) jsou oblíbenou sezónní zeleninou. Při jejich nákupu dáváme pozor, nekupujeme lusky zvadlé nebo nažloutlé. Správně mají být křehké a masité, při rozlomení musí lusk „křupnout“. Barva lusků se liší podle odrůdy, mohou být zelené, žluté, dokonce i fialové. Fazolové lusky zpracováváme urychleně po nákupu nebo sklizni. Skladováním přicházejí o cenné vitaminy a nerostné látky. Fazolky jsou zasyrova mírně jedovaté, konzumují se vždy tepelně upravené. Syrové způsobují žaludeční obtíže. Fazolky se doporučují při redukční dietě pro vysoký obsah vlákniny. Vhodné jsou i pro diabetiky.
Diskuze k článku
Další zajímavé články
Jak uvařit fazolkovou polévku | recept Fazolková polévka | recept. Fazolková polévka je další z takzvaných svačinových polévek. Je velmi chutná a natolik sytá, že už další chod nepotřebujem…
Jak uvařit kedlubnovou omáčku | recept Kedlubnová omáčka | recept. Kedlubny, zdužnatělé hlízy brukve, jsou oblíbenou zeleninou. Jsou k dispozici po celý rok v odrůdách různých velikostí. Ba…
Jak udělat omeletu s houbami | recept Vaječná omeleta s houbami | recept. Když je dostatek času a nikam nespěcháte, zkuste si připravit k snídani vaječnou omeletu s houbami. Je to vydatné…
Jak připravit řecké tzatziky | recept Řecké tzatziky | recept. Mnozí z vás na dovolené v Řecku určitě ochutnali jejich místní specialitu – tzatziky. Je to směs rozstrouhané okurky s hustým…