Jak udělat omeletu s houbami | recept
Vaječná omeleta s houbami | recept. Když je dostatek času a nikam nespěcháte, zkuste si připravit k snídani vaječnou omeletu s houbami. Je to vydatné a syté jídlo, které vám dodá energii na celé dopoledne. Houbová sezóna se pomalu rozjíždí, takže najít nějakou tu houbu nebude problém. V případě nouze se dají použít kupované žampiony (při vaření přidejte špetku anýzu, aby se zvýraznila jejich chuť). Omeleta je snadná, rychlá a určitě s ní budete mít u strávníků úspěch.
Co je potřeba
Množství pro 3 osoby
- 150 g hub
- 5 vajec
- 80 g uzeniny
- 80 g tvrdého sýra
- 80 g cibule
- sůl
- pepř
- zelená nať
- kousek másla na pánev
Nejprve si připravíme suroviny. Z hub jsou vhodné tvrdší druhy, například křemenáč, hřib hnědý nebo mladé růžovky. Uzeninu zvolíme podle chuti, může to být klobása, moravské uzené, šunka. Sýr by měl být chuťově výraznější, nejlépe čedar. Cibuli nakrájíme na proužky, uzeninu na kostičky nebo kolečka, houby na plátky. V misce promícháme vejce se solí a jemně nastrouhaným tvrdým sýrem.
Varování
Sbírejte jen houby, které bezpečně znáte!
Diskuze k článku