Jak uvařit demiglas (demi-glace) | recept
Jak uvařit demiglas? Demi-glace (demiglas) je bohatá hnědá omáčka, ve francouzské kuchyni používaná samostatně nebo jako základ pro další omáčky. Základní recept na omáčku demi-glace (demiglas) přinesl francouzský šéfkuchař Auguste Escoffier. Omáčka demi-glace (demiglas) se dá dobře skladovat, v chladu vydrží až šest měsíců. Uvařte si demiglas podle šéfkuchaře Pavla Mencla. Jak uvařit demiglas (demi-glace) krok za krokem.
Diskuze k článku
Přidat komentář
Úplně souhlasím s prvním komentátorem. V supermarketech kosti neexistují, pokud ano, jsou vepřové. V "normálních" řeznictvích, kterých je mimochodem stále méně, občas narazíte na hovězí kosti, ty jdou použít taky, kupodivu byvají i zadarmo. Takže zkuste hovězí, omáčka je pak chuťově bohatší.
Pro hovězí kosti si jezdím do Globusu Čakovice, mají vlastní zpracování. S kvalitou jsem spokojen. Cca 4 kg/10 Kč.
Telecí kosti seženete v Makru,tam seženete vše pro gastrolabužníky...
...když se na mě už třetí řezník díval soucitně po přání 2 kg telecích kostí, vzdal jsem to. A to nebydlím v úplně malém městě.