Jak upéct zdravější dvoubarevný „zebří" koláč | recept
27. Únor 2022
Zdravější dvoubarevný „zebří" koláč | recept. Dvoubarevný tvarohový „zebří“ koláč je velmi jednoduchý na přípravu a navíc vypadá originálně a skvěle chutná. Zkuste si upéct zdravější verzi se špaldovou moukou podle našeho receptu. Jak upéct zdravější dvoubarevný "zebří" koláč, se dozvíte v následujícím článku. Koláč je vhodný jen tak ke kávě, ale určitě z něj bude nadšená i Vaše návštěva.
Co je potřeba
Co je potřeba na těsto:
- 1 vejce
- 150 g třtinového cukru
- 100 ml rostlinného oleje
- 250 g špaldové mouky
- špetka soli
- 2 lžíce kakaa
Co potřebujeme na tvarohovou náplň:
- 500 g měkkého tvarohu (nejlépe kostky)
- 150 g zakysané smetany
- 80 ml mléka
- 150 g třtinového cukru
- 1 bio vanilkový cukr nebo vanilkový lusk
- 1 balíček vanilkového pudinku
- kakao dle chuti
Tipy
- Část třtinového cukru lze nahradit medem.
- Místo špaldové mouky můžete použít i bezlepkovou mouku (velmi vhodná bude např. pohanková), pak bude koláč vhodný i pro celiaky a ostatní držící bezlepkovou dietu.
Související články
Další zajímavé články
Jak udělat domácí pečené donuty s čokoládovou polevou | recept
Domácí pečené donuty s čokoládovou polevou | recept. Donuty jsou obdobou našich koblih. V obchodech je seženete většinou v jejich smažené podobě. V do…
Jak upéct banánovo-tvarohovou bábovku | recept
Banánovo-tvarohová bábovka | recept. Tuto bábovku peču především kvůli dětem. Tvaroh i banány jsou bezesporu suroviny, které mají děti velice rády. Ze…
Jak upéct dvojctihodné koláče | recept
Dvojctihodné koláče | recept. Tyto koláčky si zamilujete. Nahoře jsou zdobené tvarohem, rozinkami nebo drobenkou a uvnitř v těstě se skrývá povidlová…
Jak upéct vanilkové řezy s čokoládovým korpusem | recept
Jak upéct vanilkové řezy s čokoládovým korpusem | recept. Tyto řezy sice vyžadují delší čas na přípravu, ale přesto jsou poměrně jednoduché. Křehké čo…
Jak připravit zdravější donuty pečené v troubě | recept
Zdravější donuty pečené v troubě | recept. Donuty, které se prodávají v obchodě, jsou bohužel velmi tučné a navíc často namočené do polevy obarve…
Diskuze k článku