Jak upéct vynikající makové řezy s krémem a zkaramelizovanou posypkou
Jak upéct vynikající makové řezy s krémem a zkaramelizovanou posypkou. Luxusně vypadající moučník z nadýchaného piškotového těsta, které je protknuté mákem a proložené máslově jemným pudinkovým krémem, je v souznění se zkaramelizovanou mandlovou posypkou opravdu honosným zákuskem s famózní chutí.
Co je potřeba
K odměřování použijte hrnek s objemem 250 ml
Na makový korpus:
- 5 vajíček
- 1 hrnek moučkového cukru
- 3 lžíce vlažné vody
- 1 hrnek polohrubé mouky
- 1 hrnek mletého máku
- 2 lžičky prášku do pečiva
Na pudinkový krém:
- 2 hrnky mléka
- 1 mandlový pudink
- 1 lžíce krupicového cukru
- 1 máslo
- 1 hrnek moučkového cukru
- 1 lžička mandlového aroma
Na zkaramelizovanou posypku:
- 2 lžíce oleje
- 3 lžíce krupicového cukru
- 2 hrsti posekaných neloupaných mandlí
Těsto v rovnoměrné vrstvě rozetřete na plech vyložený pečicím papírem a pečte v předem vyhřáté troubě při 180 °C (horkovzdušná trouba 160 °C) 25–30 minut. Poté nechejte na plechu zcela vychladnout.
Ideální rozměr plechu pro upečení korpusu je 20 × 30 cm či menší. Je lepší, když je korpus vyšší a dá se pak pohodlně rozkrojit na polovinu.
Tipy
- Neméně luxusní jsou i řezy připravené ve vanilkové verzi, kdy do krému použijete vanilkový pudink, provoníte jej vanilkovým aroma a osladíte vanilkovým cukrem, přičemž vanilkový cukr využijete i ke zkaramelizování mandlí do posypky.
Diskuze k článku