Jak upéct vláčný kakaový chlebíček s tvarohovo-banánovou nádivkou | recept
Jak upéct vláčný kakaový chlebíček s tvarohovo-banánovou nádivkou | recept. Nejen barevným kontrastem, ale i příjemnou vláčností a fantastickou chutí vás zaujme tento zcela nenáročný chlebíček z klasického, kakaem obohaceného litého těsta, které je pak díky svému lehce banánovému akcentu tím nejdokonalejším základem pro skvostnou, banánem prolnutou tvarohovou nádivku.
Co je potřeba
K odměřování použijte čtvrtlitrový hrnek
Na kakaové lité těsto:
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 1 hrnek krupicového cukru
- 2 vajíčka
- ¾ hrnku mléka
- ½ hrnku oleje
- 1 prášek do pečiva
- 2 lžíce tmavého kakaa
- ½ balíčku pudinkového prášku s banánovou příchutí
Na banánovou nádivku:
- 250 g tučného tvarohu ve vaničce
- 1 vajíčko
- 1 vanilkový cukr
- 1 lžičku sušené citronové kůry
- ½ balíčku pudinkového prášku s banánovou příchutí
- 1 zralý banán
Zakryjte zbylým těstem a pečte v troubě vyhřáté na 170 °C (horkovzdušná trouba 150 °C.), asi 55–60 minut, v případě potřeby ovšem i déle. Záleží na výšce těsta vzhledem k použité formě. Před koncem pečení proto raději otestujte zapíchnutou špejlí, zda je chlebíček již hotový či potřebuje ještě pár minut.
Tipy
Znamenitý chlebíček upečete i v jahodovém pojetí, kdy chuť i vůně jahod tvoří s kakaem božskou kombinaci. Pro tuto verzi použijete pudinkový prášek s jahodovou příchutí, který v uvedeném poměru přidejte jak do těsta, tak do nádivky a samotnou nádivku pak obohaťte o kousky sladkých jahod.
Diskuze k článku