Jak upéct Afrika řezy s tvarohovým krémem | recept
Jak upéct Afrika řezy s tvarohovým krémem | recept. Skořicí provoněné řezy, ze kterých dobře vyšlehané těsto, doplněné harmonickým spojením banánu a šťavnaté mrkve, vykouzlí doslova skvost mezi moučníky. Senzačně vláčný a nadýchaný, jehož šťavnatost je navíc podpořena i lahodně jemným tvarohovým krémem.
Co je potřeba
Na těsto:
- 200 g krupicového cukru
- 3 vajíčka
- 200 ml oleje
- 200 g polohrubé mouky
- 1 větší rozmačkaný banán (čím zralejší, tím sladší a lépe zpracovatelný)
- 1 větší najemno nastrouhaná mrkev
- 50 g mletých ořechů
- ½ balíčku prášku do pečiva
- 1 lžička jedlé sody
- 2 lžičky mleté skořice
Na tvarohový krém:
- 1 vanička plnotučného tvarohu
- 100 g změklého másla
- 100 g moučkového cukru
- 1 vanilkový cukr
- 4 lžíce mletých ořechů na ozdobení
Takto připravené vložte do předem vyhřáté trouby na 175 °C (horkovzdušná trouba 155 °C) a pečte přibližně 30 minut do zezlátnutí.
Délka pečení závisí na výšce těsta, respektive velikosti formy, a proto raději propečení těsta před vytažením z trouby zkontrolujte zapíchnutím špejle. Pokud ji vytáhnete suchou bez vlhkých drobečků, těsto je upečené.
Tipy
Mleté ořechy můžete jak v těstě, tak v rámci závěrečného posypání vyměnit za strouhaný kokos. Řezy s ním jsou opravdu vynikající. Kokos totiž s ostatními surovinami úžasně ladí.
V případě kokosové varianty pak neváhejte a plech na pečení vymažte máslem a místo strouhanky jej vysypejte kokosem.
Diskuze k článku