Jak upéct Afrika řezy s tvarohovým krémem | recept
Jak upéct Afrika řezy s tvarohovým krémem | recept. Skořicí provoněné řezy, ze kterých dobře vyšlehané těsto, doplněné harmonickým spojením banánu a šťavnaté mrkve, vykouzlí doslova skvost mezi moučníky. Senzačně vláčný a nadýchaný, jehož šťavnatost je navíc podpořena i lahodně jemným tvarohovým krémem.
Co je potřeba
Na těsto:
- 200 g krupicového cukru
- 3 vajíčka
- 200 ml oleje
- 200 g polohrubé mouky
- 1 větší rozmačkaný banán (čím zralejší, tím sladší a lépe zpracovatelný)
- 1 větší najemno nastrouhaná mrkev
- 50 g mletých ořechů
- ½ balíčku prášku do pečiva
- 1 lžička jedlé sody
- 2 lžičky mleté skořice
Na tvarohový krém:
- 1 vanička plnotučného tvarohu
- 100 g změklého másla
- 100 g moučkového cukru
- 1 vanilkový cukr
- 4 lžíce mletých ořechů na ozdobení
Krok 1
Ve větší míse vidličkou prošlehejte vajíčka, olej a cukr.
Krok 2
Přidejte rozmačkaný banán a najemno nastrouhanou mrkev.
Krok 3
Směs důkladně promíchejte s moukou, mletými oříšky, práškem do pečiva, jedlou sodou a skořicí.
Krok 4
Vypracovaným polotekutým těstem vyplňte pečící formu. Tu buď vymažte máslem a vysypejte strouhankou nebo vyložte pečicím papírem.
Krok 5
Takto připravené vložte do předem vyhřáté trouby na 175 °C (horkovzdušná trouba 155 °C) a pečte přibližně 30 minut do zezlátnutí.
Délka pečení závisí na výšce těsta, respektive velikosti formy, a proto raději propečení těsta před vytažením z trouby zkontrolujte zapíchnutím špejle. Pokud ji vytáhnete suchou bez vlhkých drobečků, těsto je upečené.
Krok 6
V průběhu pečení si připravte krém – v míse utřete povolené máslo s vanilkovým a moučkovým cukrem.
Krok 7
Do máslového základu přimíchejte tvaroh a takto připravený krém dejte na chvilku do lednice, kde lehce zatuhne a lépe se pak na korpus roztírá.
Krok 8
Vychlazený krém rovnoměrně naneste na již studený korpus.
Krok 9
Nakonec zasypte mletými ořechy a celý plech s lákavým moučníkem dejte do lednice vychladit, aby krém dobře zatuhl, a následně krájejte na řezy.
Mleté ořechy můžete jak v těstě, tak v rámci závěrečného posypání vyměnit za strouhaný kokos. Řezy s ním jsou opravdu vynikající. Kokos totiž s ostatními surovinami úžasně ladí.
V případě kokosové varianty pak neváhejte a plech na pečení vymažte máslem a místo strouhanky jej vysypejte kokosem.