Jak upéct velikonoční mazanec | recept
Nejlepší velikonoční mazanec? A co vyzkoušet tento recept? Mazanec je typický velikonoční výrobek z kynutého těsta. Pochází z konce 15. a začátku 16. století. Mazanec byl vítanou velikonoční pochoutkou pro naše předky. Postili se před Velikonocemi nejen od masa, ale také od mléka a vajec. A tyto ingredience mazanec právě obsahuje. Podle receptu si upečeme domácí mazanec - mazancový věnec.
Diskuze k článku
Přidat komentář
Další zajímavé články
Jak upéct velikonoční mazanec | recept
Jak upéct velikonoční mazanec | recept. Dozlatova vypečený, posypaný mandlemi a uvnitř báječně žluťoučký. Přesně tak by měl vypadat správně upečený ma…
Jak upéct mazanec v domácí pekárně | recept
Jak upéct mazanec v domácí pekárně | recept. Upečeme si mazanec v domácí pekárně. Mazanec z domácí pekárny má dobrou chuť, oblíbený je jako snídaně pr…
Jak udělat nekynutý mazanec | recept na velikonoční pečivo
Jak udělat nekynutý mazanec | recept na velikonoční pečivo. Jednoduchý a hned hotový. Výborný velikonoční recept na nekynutý mazanec, který zvládnete…
Jak upéct mazanec na Velikonoce | recept
Velikonoční mazanec | recept. Mazance se tradičně pečou na Bílou sobotu a o velikonoční neděli se nechávaly posvětit v kostele. Je to jedno z nejstarš…
Jak upéct mazanec z bramborového těsta | recept
Mazanec z bramborového těsta | recept. Netradiční mazanec z bramborového těsta vydrží hodně dlouho vláčný. Jeho příprava je rychlá, nenechává se dlouh…