Jak upéct velikonoční kynutý cop | recept
Velikonoční kynutý cop | recept. Dnes se naučíme připravovat univerzální kynuté těsto, vhodné na pečení mazanců, vánoček a jiného sladkého pečiva. Těsto se snadno připravuje a dobře se s ním pracuje. Mohou se z něj tvořit různé tvary podle fantazie a ty se mohou ještě upravit např. nařezáním nebo nastříháním ostrými nůžkami. Těsto není příliš sladké, počítá se s tím, že hotový bochánek, mazanec či jiné pečivo před podáváním posypete moučkovým cukrem. Do těsta se kromě rozinek a mandlí mohou přidat malé kousky nalámané čokolády.
Diskuze k článku
Přidat komentář
Další zajímavé články
Jak upéct velikonoční věnec s vejci | recept
Velikonoční věnec s vejci | recept. Při pečení velikonočních bochánků nemusíte z těsta tvarovat jen klasický tvar bochánku. Zkuste ze stejného těsta u…
Jak upéct máslovou vánočku | recept
Máslová vánočka | recept. Vánočka je tradiční vánoční pečivo, které se v dnešní době dá koupit po celý rok v obchodech. Tomu, kdo byl chtěl letošní sv…
Jak upéct vánočku | recept
Vánočka | recept. Tradiční vánoční kynuté pečivo, které nesmí chybět v žádné domácnosti – to je vánočka, štědrovka, houska nebo calta. Receptů na váno…
Jak upéct mrkvový bochánek (mazanec)
Jak upéct mrkvový bochánek (mazanec) | recept na mazanec z mrkvového těsta. Těsto s přídavkem strouhané mrkve má krásnou sytou barvu. Do mrkvových těs…
Jak upéct mazanec s mákem a višněmi | recept
Mazanec s mákem a višněmi | recept. Podle tradic se o velikonočním týdnu na Bílou sobotu peče nejstarší obřadní pečivo – mazanec. Je to bochánek ze sl…