Jak upéct švestkové řezy s tvarohem a piškotem | recept
Švestkové řezy s tvarohem a piškotem | recept. Na podzim vrcholí sezóna švestek. Švestky jsou oblíbeným ovocem, říká se o nich, že jsou přírodním B-komplexem, obsahují totiž celou řadu vitaminů B. Aby švestky chutnaly tak, jak mají, je nutné je trhat v jejich konzumní zralosti. Jen tak bude v plodech vyvážený poměr cukru a kyselinky. V obchodech jsou v prodeji švestky tzv. podtržené, sklízené dříve, než by být sklizeny měly. Je to kvůli tomu, aby snadněji snášely přepravu. Chcete-li ochutnat ty správně zralé plody, vypravte se na nákup na farmářské trhy, nebo si udělejte výlet někam do přírody. Švestky rostou poměrně často volně na venkově. Kuchyňsky se švestky dají zpracovávat při přípravě slaných i sladkých jídel, dezertů, omáček, koláčů... Každá hospodyňka má v zásobě spoustu receptů. Ale receptů na švestkový koláč není nikdy dost a proto si vám dovoluji jeden nabídnout.