Jak upéct sladký cuketový chlebíček | recept
Cuketový chlebíček | recept. Cuketa je většinou preferována při přípravě slaných pokrmů, ale jistě není novinkou ani při pečení sladkých moučníků. Tato zelenina má hned několik výhod, nejen že je zdravá, ale zároveň má velice široké užití, s pouze malou nadsázkou můžeme říci, že je při vaření univerzální. Moučník podle tohoto receptu je pak díky cuketě nádherně vláčný a kyprý, jistě zachutná i odpůrcům cukety. Díky koření pak chlebíček získá exotickou kořeněnou chuť.
Co je potřeba
Co budeme potřebovat:
200 g hladké mouky
200 g cukru krystal
140 g másla + na vymazání formy
450 g cukety
¼ lžičky mletého muškátového oříšku
¼ lžičky sušeného zázvoru
2 lžičky prášku do pečiva
moučkový cukr na poprášení
Do připravené směsi postupně přidáváme vejce, každé pak důkladně zašleháme, sladká vaječná směs by měla mít vedle světle žluté barvy i lesklou konzistenci. Mouku odvážíme a zamícháme do ní prášek do pečiva, vše vsypeme k utřenému máslu s vejci a důkladně promísíme. Poté přisypeme mletý muškátový oříšek a sušený zázvor a ještě jednou zamícháme. Muškátový oříšek v kombinaci se zázvorem vytváří kořeněnou, poměrně výraznou chuť. Množství koření lze snížit nebo je i případně vynechat.
Diskuze k článku