Plněná sekaná | recept. Určitě jste již někdy ochutnali různé druhy plněných sekaných pečení. Běžně se můžete setkat s výrobkem plněným uzeninou, natvrdo vařenými vejci, houbami nebo zeleninou. Ale slyšeli jste někdy o sekané plněné těstovinami se sýrem? Pro mě to také byla překvapivá novinka. Vyzkoušela jsem ji a recept vám nabízím.
Co je potřeba
Sýrová omáčka s těstovinami:
2 lžíce másla
25 g hladké mouky
300 ml mléka
60 g mozzarelly
60 g parmezánu
špetka muškátového ořechu
špetka tymiánu
sůl
mletý pepř
90 g těstovin (suchých)
Sekaná:
1000 g mletého masa
1 lžíce oleje
2 střední červené papriky
1 střední cibule
2 stroužky česneku
hrst petrželové natě
sůl
pepř
lžíce mleté sladké papriky
1 vejce
2 vrchovaté lžíce strouhanky
2 lžíce mléka
200 g anglické slaniny (plátky)
1
Začneme tím, že si uvaříme sýrovou omáčku. Mozzarellu a parmezán nastrouhejte najemno. Na másle opražte mouku a zalijte ji mlékem. Metličkou směs šlehejte, aby nevznikly hrudky. Přidejte oba druhy sýru, tymián, sůl a trochu muškátového oříšku. Míchejte tak dlouho, dokud se sýr nerozpustí a omáčka nebude hladká. Pak směs odstavte. Do ještě teplé omáčky zamíchejte uvařené těstoviny.
2
Na oleji nebo másle osmahněte drobně krájenou červenou papriku a cibuli. Nechte ji vychladnout.
3
V misce rozdrobte mleté maso, přidejte k němu osmahlou zeleninu z pánve, sůl, papriku, vejce, strouhanku a mléko. Okořeňte prolisovaným česnekem a petrželovou natí. Zpracujte vše dohromady, až se ingredience spojí.
4
Připravte si potravinářskou folii nebo pekáček s vyšším okrajem. Vyložte ho plátky slaniny tak, abyste sekanou do nich mohli zabalit. Na slaninu rozprostřete polovinu směsi na sekanou.
5
Na maso navrstvěte těstoviny se sýrovou omáčkou a pak zbytek masové směsi. Vytvarujte šišku, která bude obalená slaninou.
6
Sekanou vložte do pekáče, lehce podlijte vodou a upečte ve vyhřáté troubě při 200 °C. Opatrně krájejte na plátky ostrým nožem. Po vychladnutí se krájí lépe, sýr ztuhne. Podávejte s chlebem nebo bramborovou kaší.
Plněná sekaná | recept. Pokrmy z mletého masa jsou oblíbené především pro svoji nenáročnost a rychlost přípravy. Mleté maso si nechte umlít raději u ř…
Jak upéct domácí sekanou na plechu | recept na výbornou a jednoduchou sekanou. Upéct domácí sekanou je velmi jednoduché a zvládne to každý. Naše domác…
Diskuze k článku