Jak upéct sekanou plněnou sýrovou omáčkou a těstovinami | recept
Plněná sekaná | recept. Určitě jste již někdy ochutnali různé druhy plněných sekaných pečení. Běžně se můžete setkat s výrobkem plněným uzeninou, natvrdo vařenými vejci, houbami nebo zeleninou. Ale slyšeli jste někdy o sekané plněné těstovinami se sýrem? Pro mě to také byla překvapivá novinka. Vyzkoušela jsem ji a recept vám nabízím.
Co je potřeba
Sýrová omáčka s těstovinami:
- 2 lžíce másla
- 25 g hladké mouky
- 300 ml mléka
- 60 g mozzarelly
- 60 g parmezánu
- špetka muškátového ořechu
- špetka tymiánu
- sůl
- mletý pepř
- 90 g těstovin (suchých)
Sekaná:
- 1000 g mletého masa
- 1 lžíce oleje
- 2 střední červené papriky
- 1 střední cibule
- 2 stroužky česneku
- hrst petrželové natě
- sůl
- pepř
- lžíce mleté sladké papriky
- 1 vejce
- 2 vrchovaté lžíce strouhanky
- 2 lžíce mléka
- 200 g anglické slaniny (plátky)
Krok 1
Začneme tím, že si uvaříme sýrovou omáčku. Mozzarellu a parmezán nastrouhejte najemno. Na másle opražte mouku a zalijte ji mlékem. Metličkou směs šlehejte, aby nevznikly hrudky. Přidejte oba druhy sýru, tymián, sůl a trochu muškátového oříšku. Míchejte tak dlouho, dokud se sýr nerozpustí a omáčka nebude hladká. Pak směs odstavte. Do ještě teplé omáčky zamíchejte uvařené těstoviny.
Krok 2
Na oleji nebo másle osmahněte drobně krájenou červenou papriku a cibuli. Nechte ji vychladnout.
Krok 3
V misce rozdrobte mleté maso, přidejte k němu osmahlou zeleninu z pánve, sůl, papriku, vejce, strouhanku a mléko. Okořeňte prolisovaným česnekem a petrželovou natí. Zpracujte vše dohromady, až se ingredience spojí.
Krok 4
Připravte si potravinářskou folii nebo pekáček s vyšším okrajem. Vyložte ho plátky slaniny tak, abyste sekanou do nich mohli zabalit. Na slaninu rozprostřete polovinu směsi na sekanou.
Krok 5
Na maso navrstvěte těstoviny se sýrovou omáčkou a pak zbytek masové směsi. Vytvarujte šišku, která bude obalená slaninou.
Krok 6
Sekanou vložte do pekáče, lehce podlijte vodou a upečte ve vyhřáté troubě při 200 °C. Opatrně krájejte na plátky ostrým nožem. Po vychladnutí se krájí lépe, sýr ztuhne. Podávejte s chlebem nebo bramborovou kaší.