Jak upéct rychlou jahodovou buchtu na plech | recept
Jak upéct rychlou jahodovou buchtu na plech | recept. Jednoduché jahodové řezy s kokosem na plech budete mít hotové „vcukuletu“. Nic nemusíte vážit, ingredience stačí odměřovat ve čtvrtlitrovém hrnku. Hrnek plňte centimetr pod vrchní okraj. Množství ovoce si také zvolte podle vlastního uvážení a chuti, já dávám množství přibližně stejné jako na bublaninu. Buchta je výborná i s malinami, ale jahody jsou u nás nejoblíbenější. Tento recept je tak snadný, že se povede každému na první pokus. Vyzkoušejte, uvidíte, že si pochutnáte.
Co je potřeba
Těsto:
- hrnek cukru
- hrnek mléka
- 0,5 hrnku oleje
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 1 vejce
- 1 žloutek
- 1 sáček kypřícího prášku na pečení
jahody nebo maliny
Posyp:
- 0,5 hrnku krupicového cukru
- 1 hrnek strouhaného kokosu
200 ml smetana ke šlehání na polití upečeného moučníku
tuk a mouka na plech
Do mísy vlijte vlažné mléko, olej a promíchejte s vejcem a žloutkem. Přidejte krupicový cukr a mouku. Malé množství mouky dejte stranou a promíchejte s kypřícím práškem, přidáte ji až nakonec. Do tekuté směsi vmíchete mouku s cukrem a dobře prošlehejte, aby v těstě nezůstaly hrudky. Na závěr důkladně zašlehejte mouku s práškem na pečení.
Tipy
Množství ingrediencí je na plech 30×40 cm – viz úvodní foto. Chcete-li moučník vyšší, nebo naopak nižší, volte formu jiných rozměrů.
Diskuze k článku