Jak upéct roládu s rebarborou
Typickou rostlinou venkovských zahrádek je Reveň kadeřavá, známější jako rebarbora. Rebarbora se pěstuje nejen jako okrasná rostlina, ale i pro chutné listové řapíky. Rebarbora obsahuje mnoho vitaminů a minerálních látek, typickou chuť jí dodává kyselina jablečná. Listy obsahují jedovaté látky a ke konzumaci se nehodí. Rebarbora se musí vždy tepelně upravit, doporučuje se podávat s tvarohem nebo mlékem. Nevhodná je pro těhotné ženy, nemocné s ledvinami, dnou a žaludkem.
Diskuze k článku
Přidat komentář
Další zajímavé články
Jak upéct listový koláč s oříškovým krémem a rebarborou | nejlepší recept
Jak upéct listový koláč s oříškovým krémem a rebarborou | nejlepší recept. Na zahrádkách v těchto dnech hraje prim rebarbora. A v tomto rece…
Jak upéct vláčný marcipánový koláč s rebarborou a jablkem | recept
Jak upéct vláčný marcipánový koláč s rebarborou a jablkem | recept. Jemně nakyslá rebarbora je v kombinaci se sladkými tóny marcipánového těsta n…
Jak v sezóně upéct svěží jogurtový koláč s jahodami a rebarborou
Svěží sezonní rebarbora, která zdobí tento nadýchaný jogurtový koláč z máslově jemného a jogurtem zvláčněného těsta, dodá upečenému koláči patřičný sv…
Jak upéct netradiční závin s rebarborou a kokosem | recept
Jak upéct netradiční závin s rebarborou a kokosem | recept. Ochutit rebarboru zázvorem, skořicí, cukrem a kokosem, spojit kukuřičným škrobem a zavinou…
Jak upéct rebarborový sypaný koláč s ovesnými vločkami | recept
Rebarborový sypaný koláč s ovesnými vločkami | recept. Nastal čas rebarbory. Její sezóna je krátká, tak je třeba si ji užít plnými doušky. Vyzkoušejte…