Přejít k hlavnímu obsahu

Jak upéct roládu s rebarborou

Jak upéct roládu s rebarborou

Typickou rostlinou venkovských zahrádek je Reveň kadeřavá, známější jako rebarbora. Rebarbora se pěstuje nejen jako okrasná rostlina, ale i pro chutné listové řapíky. Rebarbora obsahuje mnoho vitaminů a minerálních látek, typickou chuť jí dodává kyselina jablečná. Listy obsahují jedovaté látky a ke konzumaci se nehodí. Rebarbora se musí vždy tepelně upravit, doporučuje se podávat s tvarohem nebo mlékem. Nevhodná je pro těhotné ženy, nemocné s ledvinami, dnou a žaludkem.

Diskuze k článku

Přidat komentář

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.