Jak upéct perníkový betlém | recept
Perníkový betlém si vytvoříme za pomocí vykrajovací soupravy. Pro těsto na perník potřebujeme půl kila hladké mouky, 200g moučkového cukru, 180g medu, dvě vejce, dvě lžíce kakaa, dvě lžičky koření do perníku a jednu lžička jedlé sody. Pusťme se do perníkového betlému! Ze všech surovin vypracujeme perníkové těsto. Necháme dva dny v ledničce. Perníkové těsto rozválíme a vykrajujeme perníkové figurky, které pečeme na plechu při 180°C okolo pěti minut. Perníkový betlém jakožto vánoční dekorace krásně dokreslí atmosféru pohody a Vánoc.
Tipy
Na potření perníkových postaviček potřebujeme 2 žloutky (bílky zůstanou na polevu), 4 lžíce mléka, špetku kakaa.
Diskuze k videu