Jak upéct norimberské perníčky | recept bez mouky
Jak upéct norimberské perníčky | recept bez mouky. Upečte si perníčky, které určitě znáte z vánočních trhů u našich sousedů. Recept můžete vyzkoušet s předstihem, abyste do Vánoc vychytali případné nedostatky a na svátky se mohli pochlubit chuťově dokonalými perníčky. Zkušební vzorky se stihnou rozležet pro děti do mikulášské nadílky, ale i krátce po upečení výborně chutnají.
Co je potřeba
- 350 g vlašských ořechů
- 200 g mandlí
- 100 g kandované citronové kůry
- 100 g kandované pomerančové kůry
- 180 g moučkového cukru
- 65 g tekutého medu
- 5 vajec velikosti M
- kůra z citronu nebo pomeranče
- 5 g perníkového koření
- 3 g mleté skořice
- 1 lžička mletého zázvoru
- kulaté oplatky (jde to i bez nich)
- mandle na ozdobu
Z ořechového těsta tvořte kuličky a pokládejte je na plech s papírem na pečení. Palcem je zmáčkněte do tvaru nízkého bochánku. Pokud máte kulaté oplatky (koupíte v řetězcích), kuličky položte na ně a navlhčenou rukou vytvarujte klenutý perníček. Perníčky se mohou zdobit plátky mandlí, ořechy nebo kandovaným ovocem.
Tipy
Čokoládová poleva: rozpusťte 5 dílů čokolády, 1 díl ztuženého tuku a lžičku oleje.
Punčová: v misce společně třete 130 g moučkového cukru, 2 lžíce rumu a 2 lžíce červeného vína.
Diskuze k článku