Jak upéct prvorepublikové škvarkové pracny s hřebíčkem | recept
Jak upéct prvorepublikové škvarkové pracny s hřebíčkem | recept. Pracny, které mají styl prvorepublikových Vánoc, kdy škvarkové cukroví hrálo prim. A věřte, že cukroví z výjimečné české speciality, kterou škvarky bezpochyby jsou, zachutná i v dnešní době. Zvláště pak v podobě oblíbeného vymačkávané cukroví, které navíc krásně voní.
Co je potřeba
Uvedené množství postačí na tři silikonové plechy plné malých pracen
- 100 g mletých škvarků
- 90 g hladké mouky
- 80 g moučkového cukru
- 1 menší vajíčko
- 50 g jemně mletých ořechů (nejlépe vlašských či lískových)
- 30 g čokolády na vaření
- ½ lžičky mletého hřebíčku
- špetka soli
Na obalení:
- 100 g moučkového cukru
- 1 lžička mleté skořice
- 1 lžička mletého hřebíčku
Upečené pracny nechejte malinko zchladnout a jakmile udržíte formičku v ruce, vyklepněte je, a ještě teplé obalujte v připravené cukrové směsi.
Zcela vychladlé pracny uskladněte do vzduchotěsné nádoby a dopřejte jim několik dní na rozležení. Každé pracny, i tyto prvorepublikové, nejlépe chutnají proležené, kdy jsou hezky vláčné a provoněné.
Tipy
Do těsta je výtečná i mléčná čokoláda, se kterou jsou pracny o něco jemnější a sladší.
Diskuze k článku