Jak upéct nadýchanou angreštovou bublaninu | nejlepší recept
Jak upéct nadýchanou angreštovou bublaninu | nejlepší recept. Bublanina, coby nadýchaný a vláčný piškot s ovocem, je osvědčená klasika, která prostě chutná. A bude chutnat, i když se zrovna nebudeme držet osvědčené klasiky v podobě jahodové či třešňové verze. Taková angreštová je také bravurní. Ne zcela typická, co se týče přidaného ovoce, ale o to více zaujme a chuťové pohárky rozhodně potěší. Lehce nakyslá chuť angreštu dodá sladkému piškotovému těstu šmrnc.
Co je potřeba
Uvedené množství je do koláčové formy o průměru 28 cm
- 400 g polohrubé mouky
- 1 balení prášku do pečiva
- 180 g moučkového cukru
- 50 ml slunečnicového oleje
- 150 ml vlažné vody
- 4 vajíčka
- angrešt libovolné barvy a odrůdy
Z angreštu nejprve odštípněte přebytečnou stopku a zbytek kalicha (bubáka). Já zvolila angrešt červený. Barevně lépe vypadá a především ho máme na zahradě. Ale vůbec se nebojte sáhnout po bílé nebo nažloutlé variantě, se kterou sice bublanina není až tak barevně výrazná, přesto je chuťově stejně dokonalá.
Tipy
Čerstvý angrešt je sezonní, letní záležitostí. To ovšem neznamená, že si tuto fajnovou bublaninu nemůžete dopřát i v zimních měsících. Tam si skvěle poradíte s angreštem kompotovaným či mraženým. U kompotovaného angreštu počítejte s tím, že výsledná bublanina bude o něco sladší.
Diskuze k článku