Jak upéct borůvkovou bublaninu z palačinkového těsta | recept
06. Září 2022
Jak upéct borůvkovou bublaninu z palačinkového těsta | recept. Navzdory široké škále borůvkových koláčů lze stále objevovat nové, jiné, zajímavější a mnohdy lepší. A přesně tak to je u této bublaniny, kde je poctivá vrstva skořicí provoněných borůvek rozpečená na výtečném palačinkovém těstě a po svém upečení chutná jako silnější vláčná palačinka se sladkou borůvkovou marmeládou.
Co je potřeba
- 13 vrchovatých lžic hladké mouky
- 3 lžíce krupicového cukru
- 1 vanilkový cukr
- špetka soli
- ½ lžičky skořice
- 2 vejce
- 3 lžíce oleje
- ½ l mléka
Na dochucení:
- 600 g borůvek
- 1 skořicový cukr
- 1 vanilkový cukr
Tipy
- Palačinkové těsto je báječným základem i pro jiné druhy ovoce. Určitě vám zachutná s jahodami, meruňkami nebo výraznějším rybízem, u kterého ale doporučuji přidat více cukru jak do těsta, tak na posyp. Za vyzkoušení ale rovněž stojí tmavá varianta, kdy samotné těsto obarvíte kakaem a přiměřeně k tomu naředíte mlékem.
Související články
Další zajímavé články
Jak upéct kefírovou bublaninu s mandlovo-makovou žmolenkou | recept
Jak upéct kefírovou bublaninu s mandlovo-makovou žmolenkou | recept. Úžasně vláčné i příjemně svěží kefírové těsto zasypané kousky sladkého ovoce a k…
Jak upéct vláčnou kakaovou bublaninu s meruňkami a tvarohem | recept
Jak upéct vláčnou kakaovou bublaninu s meruňkami a tvarohem | recept. Tato krásně barevná bublanina z litého kakaového těsta protknutého ochucený…
Jak na křehké borůvkové galetky s tvarohem | recept
Jak na křehké borůvkové galetky s tvarohem | recept. Luxusní galetky upečené z křehkého listového těsta jsou opravdu vysoce komfortním zákuskem.…
Jak upéct nadýchanou makovou bublaninu s ovocem | recept
Jak upéct nadýchanou makovou bublaninu s ovocem | recept. Lahodný moučník, který je po všech stránkách tak podobný klasické bublanině, že jednoduše ne…
Jak upéct nadýchanou angreštovou bublaninu | nejlepší recept
Jak upéct nadýchanou angreštovou bublaninu | nejlepší recept. Bublanina, coby nadýchaný a vláčný piškot s ovocem, je osvědčená klasika, která pro…
Diskuze k článku