Jak upéct makronky – mandlové pusinky s příchutí kávy a bílé čokolády
Není pusinka jako pusinka. Francouzské makronky (macarons) jsou drobné cukroví pocházející zřejmě z roku 791 z kláštera nedaleko Cormery ve střední Francii. Některé prameny ale původ makronek přisuzují italským cukrářům. O největší věhlas makronek se ale tak nebo tak zasloužila pařížská proslulá luxusní cukrárna a pekárna Ladurée. Makronky jsou v zásadě barevné, dvě malé laskonky plněné vrstvou krému nebo marmelády. A právě ve tvaru makronek tkví pro začínající cukráře ta potíž... Zde je videorecept na makronky.
Co je potřeba
Ingredience na krém, kterým plníme makronky:
100 g bílé čokolády
1 lžíce silného espressa7 cl plnotučné smetany na vaření
Suroviny na mandlové pusinky (20 ks):
100 g + 2 polévkové lžíce extra jemného moučkového cukru
100 g mletých mandlí
1 vrchovatá lžička rozpustné kávy
2 vaječné bílky
100 g moučkového cukru
2 lžíce pražených drcených kakaových bobů
Tipy
Celý recept na makronky naleznete na stránkách Carte Noire.
Diskuze k videu