Přejít k hlavnímu obsahu

Jak upéct makronky – mandlové pusinky s příchutí kávy a bílé čokolády

Není pusinka jako pusinka. Francouzské makronky (macarons) jsou drobné cukroví pocházející zřejmě z roku 791 z kláštera nedaleko Cormery ve střední Francii. Některé prameny ale původ makronek přisuzují italským cukrářům. O největší věhlas makronek se ale tak nebo tak zasloužila pařížská proslulá luxusní cukrárna a pekárna Ladurée. Makronky jsou v zásadě barevné, dvě malé laskonky plněné vrstvou krému nebo marmelády. A právě ve tvaru makronek tkví pro začínající cukráře ta potíž... Zde je videorecept na makronky.

Diskuze k článku

Přidat komentář

Další zajímavé články

Jak upéct domácí makronky | recept
Jak upéct domácí makronky | recept
Domácí makronky | recept. Makronky jsou hitem cukráren. Kdo je jednou ochutná, musí se k nim vracet. Spojení mandlové pusinky s krémem je fantastické.…
Jak udělat bešamelovou omáčku | recept
Jak udělat bešamelovou omáčku | recept
Jak udělat bešamelovou omáčku | recept. Bešamel je světlá základní omáčka. Jde o tradiční specialitu především francouzské kuchyně. Tvoří základ mnoha…
Jak upéct hrnečkovou vánočku | recept
Jak upéct hrnečkovou vánočku | recept
Jak upéct hrnečkovou vánočku | recept. Vyzkoušela jsem upéct vánočku bez vážení přísad, jen odměřovanými čtvrtlitrovým hrnečkem. Mám ráda přesné dávko…
Jak připravit Boží milosti | recept
Jak připravit boží milosti | recept
Jak připravit boží milosti | recept. Boží milosti jsou staré obřadní pečivo, které se peklo o masopustu, svatbách, Velikonocích nebo Vánocích. Receptu…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.