Jak upéct linecký koláč s hruškami, dýní a kořeněným krémem | recept
04. Listopad 2022
Jak upéct linecký koláč s hruškami, dýní a kořeněným krémem | recept. Máslově jemné linecké těsto coby nejlepší základ všech kulatých koláčů, je základem i tohoto skvostného zákusku, který se honosí výtečným a kořením provoněným krémem ze zakysané smetany s lákavě vyčnívajícími kousky sladké hrušky a delikátní hokkaido dýně.
Co je potřeba
Z uvedeného množství upečete koláč o velikosti 28 cm
Na máslově jemné těsto:
- 260 g hladké mouky
- 140 g změklého másla
- 100 g moučkového cukru
- 2 žloutky
Na kořeněný zakysaný krém:
- 300 ml tučné zakysané smetany
- 2 vajíčka
- 100 ml mléka
- 50 g krupicového cukru
- 3 lžíce Solamylu
- ½ lžičky mletého kardamomu
- ½ lžičky mletého nového koření
Na náplň:
- 2 zralé hrušky
- 300 g dužiny z dýně hokkaido
- 2 lžíce citronové šťávy
Tipy
- Špetkou skořice zakysaný krém ještě pozvednete a zakomponovaným vanilkovým cukrem na místo krupicového cukru i příjemně sladce ovoníte.
Související články
Další zajímavé články
Jak upéct luxusní křehký koláč s citronovým krémem a borůvkami | recept
Jak upéct luxusní křehký koláč s citronovým krémem a borůvkami | recept. Snoubení sladkého kondenzovaného mléka se svěží citronovou šťávou je zárukou…
Jak upéct kefírovou bublaninu s mandlovo-makovou žmolenkou | recept
Jak upéct kefírovou bublaninu s mandlovo-makovou žmolenkou | recept. Úžasně vláčné i příjemně svěží kefírové těsto zasypané kousky sladkého ovoce a k…
Jak upéct jemné koláčky s jablečnou náplní | recept
Jak upéct jemné koláčky s jablečnou náplní | recept. Zprvu křehké, později vláčné, ale pokaždé jedinečné, takové jsou tyto koláčky. Na másle podušená…
Jak upéct jablečný koláč s nutellou | výborný moučník
Jak upéct jablečný koláč s nutellou | výborný moučník. Šťavnatý koláč, v němž je vláčné lité těsto proloženo tenkými plátky svěžích jablek a okra…
Jak upéct babiččin jogurtový koláč | recept na moučník s ovocem
Jak upéct babiččin jogurtový koláč | recept na moučník s ovocem. V létě většinou není chuť na složité a zdlouhavé vyvařování, raději si užíváme hezkéh…
Diskuze k článku