Přejít k hlavnímu obsahu

Jak upéct jablečný koláč s nutellou | výborný moučník

Jak upéct jablečný koláč s nutellou | výborný moučník

Jak upéct jablečný koláč s nutellou | výborný moučník. Šťavnatý koláč, v němž je vláčné lité těsto proloženo tenkými plátky svěžích jablek a okrasné šrafování vytvořeno velice vkusně a chutně z oblíbené sladké nutelly.

Co je potřeba

Uvedené množství odpovídá koláčové formě s průměrem 28 cm

  • 3 vajíčka
  • 60 g krupicového cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 100 ml oleje
  • 250 ml mléka
  • 350 g hladké mouky
  • 1 prášek do pečiva
  • 2 jablka
  • 200–250 g nutelly na ozdobnou mřížku
1

V míse nejprve vymíchejte vajíčka s krupicovým a vanilkovým cukrem.

Jak upéct jablečný koláč s nutellou | výborný moučník
2

Do vaječné směsi přilijte mléko s olejem.

Jak upéct jablečný koláč s nutellou | výborný moučník
3

Nakonec přisypte mouku s práškem do pečiva a vypracujte vláčné lité těsto bez hrudek.

Jak upéct jablečný koláč s nutellou | výborný moučník
4

Koláčovou formu vyložte pečicím papírem a na dno naneste polovinu těsta. Vrstva těsta je poměrně slabá, ale i přesto po upečení krásně drží.

Jak upéct jablečný koláč s nutellou | výborný moučník
5

Na těsto rozmístěte plátky oloupaných jablek.

Jak upéct jablečný koláč s nutellou | výborný moučník
6

Jablka pak přelijte druhou polovinou těsta.

Jak upéct jablečný koláč s nutellou | výborný moučník
7

Nutellou naplňte zdobičku na cukroví či zdobící sáček se špičkou.

Jak upéct jablečný koláč s nutellou | výborný moučník
8

Následně tvořte na těstě mřížky, případně jiné nápadité zdobení, například vlnky.

Ozdobený koláč přesuňte do trouby předehřáté na 180 °C (horkovzdušná trouba 160 °C) a pečte 35–40 minut. Poté nechejte ve formě vychladnout a nejlépe v chladu do druhého dne odležet, zvláčnět.

Jak upéct jablečný koláč s nutellou | výborný moučník
Jak upéct jablečný koláč s nutellou | výborný moučník

Tipy

  • Velký úspěch bude mít koláč upečený z banánů namísto jablek. Ty s nutellou tvoří opravdu báječnou chuťovou kompozici.
Autor: Markéta
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.