Jak upéct křehké piškotové těsto | recept
Recept na piškotové těsto na plech a piškotové těsto na dort. Piškotové těsto je základem k výrobě bublanin, dortů, rolád, řezů a jiných skvostných zákusků s nekonečnou inspirací a jiných proměn. Přestože je piškotové těsto velmi jednoduché a pohotově se dá připravit, nemusí se vždy podařit. Správné piškotové těsto by mělo být mechově jemné, nadýchané. Povíme si několik zásad, aby se piškotové těsto na plech povedlo.
Diskuze k článku
Přidat komentář
nesouhlasím s přidáváním prášku do piškotu, piškot má být bez prášku; a další, ale ne jedinou další technologií je našlehat do pěny celá vejce a pak vmíchat mouku; i poměry mohou být jiné; vše to by měl zmínit někdo, kdo píše chytré články jak se co dělá, pokud chce někomu skutečně pomoci; měl by to být tedy člověk, který vyzkoušel více postupů a poměrů a je schopen podat úplný, ale přitom jednoduše srozumitelný informovaný výklad s jasným nadpisem, kteréžto podmínky nesplňuje ani článek, ani nadpis
není nutné šlehat žloutky já ušlehám tuhý snih přidám cukr stále šlehám a přidávám jeden žloutek po druhém stačí na to jedna mísa a těsto nemá chybu
když nejsou vejce opravdu cerstva pro jistotu trošička neuškodi jinak souhkasim stim ze pokrm ma bytz cerstvych indegrienci vlasta