Přejít k hlavnímu obsahu

Jak upéct křehké piškotové těsto | recept

Jak upéct křehké piškotové těsto | recept

Recept na piškotové těsto na plech a piškotové těsto na dort. Piškotové těsto je základem k výrobě bublanin, dortů, rolád, řezů a jiných skvostných zákusků s nekonečnou inspirací a jiných proměn. Přestože je piškotové těsto velmi jednoduché a pohotově se dá připravit, nemusí se vždy podařit. Správné piškotové těsto by mělo být mechově jemné, nadýchané. Povíme si několik zásad, aby se piškotové těsto na plech povedlo.

Diskuze k článku

Přidat komentář

když nejsou vejce opravdu cerstva pro jistotu trošička neuškodi jinak souhkasim stim ze pokrm ma bytz cerstvych indegrienci vlasta

iris (neověřeno) | Čt, 06/19/2014 - 11:33

nesouhlasím s přidáváním prášku do piškotu, piškot má být bez prášku; a další, ale ne jedinou další technologií je našlehat do pěny celá vejce a pak vmíchat mouku; i poměry mohou být jiné; vše to by měl zmínit někdo, kdo píše chytré články jak se co dělá, pokud chce někomu skutečně pomoci; měl by to být tedy člověk, který vyzkoušel více postupů a poměrů a je schopen podat úplný, ale přitom jednoduše srozumitelný informovaný výklad s jasným nadpisem, kteréžto podmínky nesplňuje ani článek, ani nadpis

ilona dlouhá (neověřeno) | Ne, 07/06/2014 - 12:39

není nutné šlehat žloutky já ušlehám tuhý snih přidám cukr stále šlehám a přidávám jeden žloutek po druhém stačí na to jedna mísa a těsto nemá chybu

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.