Jak upéct kokosové řezy | recept
Kokosové řezy | recept. Pro milovníky kokosu nabízím recept na kokosové řezy na plech. Spodní kokosové těsto je chutí hodně podobné kokoskám. Horní krémová vrstva je méně sladká a doplňuje sladkou kokosovou chuť korpusu. Krém na korpus nemusíte dělat striktně podle receptu, kakaový krém těmto řezům také sluší. Pojďte ochutnat vynikající kokosové řezy.
Co je potřeba
Na těsto:
- 7 bílků
- 300 g moučkového cukru
- 250 g strouhaného kokosu
- 100 g hrubé mouky
- 3/4 prášku do pečiva
Na krém:
- 250 g másla
- 7 žloutků
- 6 polévkových lžic cukru
- 6 polévkových lžic mléka
- 3 polévkové lžíce hladké mouky (polévkové lžíce plníme do roviny)
- rum podle chuti (není třeba)
- čokoládová poleva
Strouhaný kokos a hrubou mouku s práškem do pečiva promísíme a vmícháme do ušlehaného sněhu. Lehce obracíme, aby těsto bylo nadýchané. Promíchané těsto rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech s vyšším okrajem. Plech vymažeme tuhým tukem (máslem, Herou, Omegou) a vysypeme kokosem. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 180 °C do zrůžovění.
Na krém si připravíme nádobu s vodou (bude sloužit jako vodní lázeň), ve které budeme v další nádobě šlehat žloutky s cukrem. V hrnečku nebo misce si rozmícháme mouku s mlékem. Mícháme důkladně, aby se nám neutvořily hrudky. Mouku s mlékem pomalu přiléváme ke žloutkům šlehaných s cukrem ve vodní lázni (viz ilustrační fotografie). Vznikne nám hustá kaše. Necháme ji vystydnout a do chladné směsi můžeme, ale nemusíme přidat trochu rumu.
Utřeme 250 g másla a po malých částech přidáváme připravený žloutkový krém. Každou dávku žloutkové kaše důkladně zašleháme před přidáním další, jinak se nám krém srazí. Stane-li se nám to, vezmeme kousek másla, utřeme ho a po malých částech přidáváme sražený krém. Jiná možnost je postavit misku se sraženým krémem do horké vody, míchat do rozpuštění tuku a pak nepřetržitě míchat do opětovného vychladnutí (nejlépe na studené podlaze nebo okně).
Diskuze k článku