Jak upéct jablečný chlebíček | recept na výborný moučník
Jak upéct jablečný chlebíček | recept na výborný moučník. Receptů z jablek není (obzvláště v podzimním období) nikdy dost. Zkuste si upéct jednoduchý jablečný chlebíček podle následujícího návodu. Hodí se k snídani, svačině i k odpolednímu čaji či kávě. Před podáváním můžete jablečný chlebíček potřít oblíbenou marmeládou, ale skvěle chutná i samotný, je velmi vláčný.
Co je potřeba
- 3 středně velká jablka
- 1 lžíce mleté cejlonské skořice
- 1 hrnek třtinového cukru
- 1 BIO vanilkový cukr
- cca 1 a 1/2 hrnku hladké špaldové mouky
- 2 lžičky prášku do pečiva
- ½ lžičky jedlé sody
- 1 lžička mořské soli
- ½ hrnku rostlinného oleje nebo rozpuštěného přepuštěného másla (ghí)
- ½ hrnku kefíru
- 1 velké vejce
- ½ hrnku nahrubo nasekaných vlašských ořechů
- máslo a mouka na vymazání a vysypání formy
Chlebíček necháme asi 10 minut zchladnout ve formě, poté jej opatrně vyjmeme a necháme zcela vychladnout.
Jablečný chlebíček můžeme konzumovat samotný, případně jej natřít oblíbeným džemem (skvěle se hodí např. meruňkový či angreštový). Ještě více podzimní chuti chlebíčku dodáme, pokud ho přelijeme dýňovým sirupem.
Tipy
Do těsta můžeme místo vlašských ořechů přidat para ořechy, mandle, apod. Lze je doplnit také rozinkami nebo jiným sušeným ovocem.
Chlebíček lze po upečení dozdobit polevou – např. citronovou či mléčnou.
Diskuze k článku