Jak upéct chleba v pekárně | rady
Jak upéct chleba v pekárně | rady. Poradím vám jak na vynikající tmavý (žitný) chleba o váze 700 g. Pořídili jste si domácí pekárnu na chleba? A hledáte zajímavé recepty do domácí pekárny? Tak co takhle si v domácí pekárně upéct tento vynikající chleba? Upečeme si vynikající tmavý žitný chleba.
Co je potřeba
310 ml vlažné vody
2 lžičky soli
1 lžičku cukru
2 lžičku sušeného mléka
2 lžičky oleje
200 gramů celozrnné žitné mouky
200 gramů žitné mouky chlebové
120 gramů chlebové mouky pšeničné
1 lžička sušeného droždí
1 lžíci kmínu – nejlépe celý kmín
1 lžíci slunečnicových semen a 1 lžíci dýňových semen
Ingredience na chleba se dají do pečící nádoby a domácí pekárna se zapne na program celozrnný chléb.
Po upečení chleba necháme vychladnout. Dobrou chuť!
Tipy
Abyste neměli děravý chleba po vyndaných hnětacích nožích, doporučuji před posledním hnětením (před pečením) nože vyndat a těsto uhladit.
Použijte i další recepty na chleba z domácí pekárny, vynikající je například banánový chleba. Domácí pekárny nabízejí pečení těchto zajímavých variant chleba. Pokud se vám recept na pečení chleba líbil, dejte mu svůj hlas. Děkuji.
Diskuze k článku