Jak upéct chleba v pekárně | rady
Jak upéct chleba v pekárně | rady. Poradím vám jak na vynikající tmavý (žitný) chleba o váze 700 g. Pořídili jste si domácí pekárnu na chleba? A hledáte zajímavé recepty do domácí pekárny? Tak co takhle si v domácí pekárně upéct tento vynikající chleba? Upečeme si vynikající tmavý žitný chleba.
Co je potřeba
310 ml vlažné vody
2 lžičky soli
1 lžičku cukru
2 lžičku sušeného mléka
2 lžičky oleje
200 gramů celozrnné žitné mouky
200 gramů žitné mouky chlebové
120 gramů chlebové mouky pšeničné
1 lžička sušeného droždí
1 lžíci kmínu – nejlépe celý kmín
1 lžíci slunečnicových semen a 1 lžíci dýňových semen
Krok 1
Ingredience na chleba se dají do pečící nádoby a domácí pekárna se zapne na program celozrnný chléb.
Krok 2
Po upečení chleba necháme vychladnout. Dobrou chuť!
Abyste neměli děravý chleba po vyndaných hnětacích nožích, doporučuji před posledním hnětením (před pečením) nože vyndat a těsto uhladit.
Použijte i další recepty na chleba z domácí pekárny, vynikající je například banánový chleba. Domácí pekárny nabízejí pečení těchto zajímavých variant chleba. Pokud se vám recept na pečení chleba líbil, dejte mu svůj hlas. Děkuji.