Jak upéct broskvové řezy s tvarohem a pudinkem | recept
Broskvové řezy s tvarohem a pudinkem. Recept na broskvové řezy začíná přípravou těsta. Nejprve ručním šlehačem vyšleháme vaječné žloutky s moučkovým a vanilinovým cukrem. Jakmile bude těsto na broskvové řezy hotové, vylijeme jej na moukou vysypaný plech. Těsto na řezy pečeme v předehřáté troubě na 200°C (elektrická trouba) nebo 180°C (horkovzdušná trouba) po dobu 15 minut. Během pečení tvaroh smícháme s moučkovým a vanilkovým cukrem, citrónovou kůrou a šťávou a rozmačkanými broskvemi. Do náplně broskvových řezů přidáme do tuha vyšlehanou smetanu. Celý postup přípravy broskvových řezů s tvarohem a pudinkem zhlédněte v receptu Dr. Oetkera.
Co je potřeba
Těsto broskvových řezů:
5 vaječných žloutků
120 g moučkového cukru
1 balíček vanilínového cukru Dr. Oetker
5 vaječných bílků
100 g hladké mouky
1 balíček Pudinku Originál s vanilkovou příchutí
Náplň broskvových řezů:
1 balíček Želatiny v plátcích Dr. Oetker
nebo 1 balíček mleté Želatiny Dr. Oetker
500 g měkkého tvarohu
80 g moučkového cukru
2 balíčky vanilkového cukru Dr. Oetker
astrouhaná kůra a šťáva z 1 citronu
broskvový kompot
500 ml smetany ke šlehání
Na potření a ozdobení broskvových řezů:
1 balíček Šlehačky v prášku Dr. Oetker
150 ml mléka
zbylý broskvový kompot
Diskuze k videu