Jak udělat zapékané jahody | recept
Jak udělat zapékané jahody | recept. Zapékané jahody? To je výborný teplý dezert, který se hodí k chladnějším večerům. Pokud máte rádi jahody stejně jako já, pak musíte zapékané jahody určitě zkusit. Mezi recepty na jahody nesmí zapékané jahody chybět. A taky že nebudou.
Co je potřeba
500 g jahod
125 ml smetany ke šlehání
250 g měkkého tvarohu
4 žloutky
kůru z 1 citronu
50 g cukru moučka
1 balíček vanilkového cukru
1 lžíce pistácií
Jahody omyjeme, očistíme a podélně rozkrojíme.
Tvaroh smícháme se žloutky, s nastrouhanou citronovou kůrou, s moučkovým a vanilkovým cukrem.
Ze smetany ušleháme tuhou šlehačku a přidáme k tvarohové směsi.
Jahody upravíme do zapékací mísy o průměru asi 30 cm.
Na ně rovnoměrně navršíme tvarohový krém.
Formu vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi 20 minut.
Pistácie nasekáme nadrobno.
Jahody posypeme oříšky a cukrem.
Diskuze k článku