Jak udělat zapečenou cuketu | recept
Jak udělat zapečenou cuketu | recept. Zapečená cuketa je jídlo připravené doslova raz dva. Minimum práce, minimum ušpiněného nádobí, krátký čas – a přitom efekt náramný. Jak udělat zapečenou cuketu? Zkuste to třeba podle našeho receptu.
Co je potřeba
- 1 mladší cuketa
- šunka ( nebo slanina, na tenké plátky nakrájené uzené maso)
- sýr typu camembert
- olivový olej (může být s naloženými chilli papričkami, můžeme si ho udělat sami doma)
- cibule
- česnek
- zelené bylinky nebo provensálské koření
- sůl a mletý pepř
Na zapečenou cuketu budeme potřebovat jednu mladší cuketu, která má ještě „poživatelný“ střed, dále šunku (slaninu, na tenké plátky nakrájené uzené maso), sýr typu camembert, olivový olej (může být s naloženými chilli papričkami, můžeme si ho udělat sami doma), cibuli, česnek, zelené bylinky nebo provensálské koření, sůl a mletý pepř.
Cuketu oloupeme a nakrájíme na asi centimetrové plátky. Zapékací misku vymažeme olejem a vyložíme nesolenými plátky cukety. Na cuketu položíme tenké kolečko cibule, na čtvrtinu (nebo podle velikosti) poskládaný plátek uzeniny (na větší cuketu dáme dva kousky), plátek česneku, tenký řez sýra a případně lísteček bylinky (třeba bazalky). Všechny vrstvy spíchneme párátkem. Když nemáme čerstvé bylinky, posypeme pokrm provensálským kořením.
Diskuze k článku