jaktak.cz

Jak udělat zapečenou cuketu | recept

Složitost: Velmi lehké
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 10 až 30 minut

Jak udělat zapečenou cuketu | recept. Zapečená cuketa je jídlo připravené doslova raz dva. Minimum práce, minimum ušpiněného nádobí, krátký čas – a přitom efekt náramný. Jak udělat zapečenou cuketu? Zkuste to třeba podle našeho receptu.

Co je potřeba

  • 1 mladší cuketa
  • šunka ( nebo slanina, na tenké plátky nakrájené uzené maso)
  • sýr typu camembert
  • olivový olej (může být s naloženými chilli papričkami, můžeme si ho udělat sami doma)
  • cibule
  • česnek
  • zelené bylinky nebo provensálské koření
  • sůl a mletý pepř

Krok 1

Na zapečenou cuketu budeme potřebovat jednu mladší cuketu, která má ještě „poživatelný“ střed, dále šunku (slaninu, na tenké plátky nakrájené uzené maso), sýr typu camembert, olivový olej (může být s naloženými chilli papričkami, můžeme si ho udělat sami doma), cibuli, česnek, zelené bylinky nebo provensálské koření, sůl a mletý pepř.

Krok 2

Cuketu oloupeme a nakrájíme na asi centimetrové plátky. Zapékací misku vymažeme olejem a vyložíme nesolenými plátky cukety. Na cuketu položíme tenké kolečko cibule, na čtvrtinu (nebo podle velikosti) poskládaný plátek uzeniny (na větší cuketu dáme dva kousky), plátek česneku, tenký řez sýra a případně lísteček bylinky (třeba bazalky). Všechny vrstvy spíchneme párátkem. Když nemáme čerstvé bylinky, posypeme pokrm provensálským kořením.

Krok 3

Pokapeme olejem a dáme rychle zapéci pod gril. Když gril nemáme, použijeme pečící troubu. V tom případě ale zapneme jen horní zahřívání – na nejvyšší stupeň. Za deset až patnáct minut je zapečená cuketa hotová. Vyndáme z grilu (trouby) a ještě za horka vytáhneme párátka.

Krok 4

Zapečenou cuketu podáváme s topinkami jako teplý překrm, s opékanými bramborami, s bramborovou kaší coby lehké hlavní jídlo, a nebo jen tak - jako originální zákusek při posezení s přáteli (nejlépe k dobrému červenému vínu).


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-udelat-zapecenou-cuketu-recept.html