Jak udělat venkovské pečené vdolky | recept
Diskuze k článku
Přidat komentář
Chutove dobre, na pripravu snadne. Jen bych se chtela zeptat jakou konzistenci ma mit hotovy vdolek? Ja je mam tuzsi, po vychladnuti pripominajici mekci susenku. Tak jestli takovy maji byt nebo jsem udelala nekde chybu. Ale nevim kde, protoze jsem jela presne podle tohoto receptu.
Další zajímavé články
Jak upéct vdolečky s rychlou rebarborovou marmeládou | recept
Jak upéct vdolečky s rychlou rebarborovou marmeládou | recept. Rebarbora se většinou v receptech uplatňuje jako náplň koláčů. Podle následujícího před…
Jak upéct růže z listového těsta | recept
Listové těsto je první historicky zdokumentované cukrářské těsto. Používali ho staří Řekové i Římané, proti dnešnímu se lišilo jen přidáním olivového…
Jak upéct velikonoční kynutý cop | recept
Velikonoční kynutý cop | recept. Dnes se naučíme připravovat univerzální kynuté těsto, vhodné na pečení mazanců, vánoček a jiného sladkého pečiva. Těs…
Jak upéct mrkvový „piškot“ | recept
Jak upéct mrkvový „piškot“ | recept. Pokud jste příznivci netradičních chutí, následující recept je přesně pro Vás! Recept je velmi starý a původ…
Jak na nejjednodušší a nejrychlejší dortový korpus | recept
Jak na nejjednodušší a nejrychlejší dortový korpus | recept. Chystáte rodinnou oslavu a budete péct dort? Podělím se s vámi o osvědčený recept na ten…
Dobrý den, recept jsem sice nezkoušela, ale "oko zkušeného praktika" už podle rozpisu vidí:
1. Těsto na tyto vdolečky je tak zvaně "hubené", je v něm poměrně málo tuku (takže bude rychle tvrdnout)
2. Nejsou v něm žádná vejce, respektive žloutek. Vejce (celá) těsto zkypří, když se dají jen žloutky, je vláčnější a tvrdne pomaleji.
Je to spíš takové "rohlíkové" těsto, které asi předpokládá rychlou spotřebu - upéct k obědu a nepočítat se skladováním "na potom".
Chybu jste možná mohla udělat, že jste bochánky příliš vyválela v mouce (a tím vlastně přidala mouku do těsta), případně jste je mohla vytvarovat příliš tenké, a nebo jste je také mohla dát do studené nebo málo vyhřáté trouby. Další možná "závada" - měla jste třeba špatné droždí, ale to byste poznala už při kynutí těsta (musí nabýt alespoň o polovinu). Třeba budou příště vdolečky jiné. A možná poradí i někdo jiný - více hlav, více smyslů... ;=) Přeji Vám "pekařské" úspěchy s našimi recepty. (jez)