Jak udělat tiramisu z mascarpone krému a červeného rybízu | recept
Tiramisu recept z mascarpone. Když italské tiramisu, tak jen z mascarpone z tvarohu! My si tentokrát podle receptu sice přichystáme tiramisu z mascarpone, ale místo kakaa použijeme červený rybíz. Dezert výborně chutná! Jak na to? Z čerstvě natrhaného rybízu ze zahrádky nebo farmářského trhu si vyrobíme rybízový sirup. Na 250 g červeného rybízu potřebujeme 100 g moučkového cukru a šťávu z půlky citrónu. Poté se pustíme do výroby mascarpone krému. Dva vaječné žloutky a 80 g cukru vyšleháme, přidáme 250 g mascarpone a zamícháme s 250 g šlehačky.
V původním italském receptu se tiramisu nevyrábělo ani ze šlehačky, ani z vaječných žloutků, ale moderní recepty na tiramisu z mascarpone tuto úpravu receptu dovolují. Mascarpone krém necháme vychladit. O čtvrtinu zkrácené tiramisu piškoty jazýčky namáčíme do rybízového sirupu a postavíme do kruhu. Mascarpone krém nalijeme mezi tiramisu piškoty a prokládáme kousky piškotů. Tiramisu z mascarpone krému necháme vychladit a nakonec dozdobíme kuličkami červeného rybízu a rybízovým sirupem. Recept na tiramisu je v závěru a tiramisu z mascarpone krému je, doufejme, hotové i u vás doma.
Co je potřeba
250 g červený rybíz (lze použít ostružiny, borůvky nebo i jiné bobulovité ovoce)
30 ks tiramisu sušenky
100 g moučkového cukru
šťáva z půlky citronu
250 g tvarohový mascarpone krém
2 vaječné žloutky
200 ml smetany ke šlehání
80 g cukru krupice
1 vanilkový cukr
zdobení tiramisu
Varování
Tiramisu z mascarpone neuchováváme kvůli syrovým vejcím v ledničce dlouho.
Diskuze k videu