Jak udělat Tartuffo
Co je potřeba
Pro 4 osoby:
6 žloutků
100 g hnědého cukru
2 lžíce medu
125 ml silné černé kávy
750 ml šlehačky
1/2 vanilkového lusku
100 ml mléka
60 g cukru
100 g kokosového krému
4 kopečky vanilkové zmrzliny
4 lžíce kakaa a strouhaného kokosu na posypání
V horké vodní lázni ušleháme dotuha 3 žloutky s cukrem a medem.
Přidáme silnou kávu a mícháme, až krém vychladne.
Ušleháme dotuha smetanu a do krému jí přimícháme jen třetinu
Necháme 2 hododiny mrazit. Vanilkový lusk rozloupneme, dřeň vyškrabeme. Povaříme v mléce. Lusk vyjmeme.
Žloutky ušleháme s cukrem do pěny.
Přilijeme mléko a v horké vodní lázni vyšleháme.
Mícháme, až krém zchladne, a přidáváme kokosový krém.
Vmícháme zbytek šlehačky a necháme také 2 hodiny mrazit.
Na dno dvou formiček dáme kopeček vanilkové zmrzliny a doplníme kávovou.
Do dalších formíček dáme po kopečku kávové zmrzliny a na ni kokosovou. Dezert necháme jestě 1 hodinu mrazit.
Diskuze k článku