Jak udělat Tartuffo
Zmrzlinový dezert
Co je potřeba
Pro 4 osoby:
6 žloutků
100 g hnědého cukru
2 lžíce medu
125 ml silné černé kávy
750 ml šlehačky
1/2 vanilkového lusku
100 ml mléka
60 g cukru
100 g kokosového krému
4 kopečky vanilkové zmrzliny
4 lžíce kakaa a strouhaného kokosu na posypání
Krok 1
V horké vodní lázni ušleháme dotuha 3 žloutky s cukrem a medem.
Krok 2
Přidáme silnou kávu a mícháme, až krém vychladne.
Krok 3
Ušleháme dotuha smetanu a do krému jí přimícháme jen třetinu
Krok 4
Necháme 2 hododiny mrazit. Vanilkový lusk rozloupneme, dřeň vyškrabeme. Povaříme v mléce. Lusk vyjmeme.
Krok 5
Žloutky ušleháme s cukrem do pěny.
Krok 6
Přilijeme mléko a v horké vodní lázni vyšleháme.
Krok 7
Mícháme, až krém zchladne, a přidáváme kokosový krém.
Krok 8
Vmícháme zbytek šlehačky a necháme také 2 hodiny mrazit.
Krok 9
Na dno dvou formiček dáme kopeček vanilkové zmrzliny a doplníme kávovou.
Krok 10
Do dalších formíček dáme po kopečku kávové zmrzliny a na ni kokosovou. Dezert necháme jestě 1 hodinu mrazit.