Jak na domácí Ferrero Rocher
Jak na domácí Ferrero Rocher | recept na domácí ferrero kuličky. Kdo by nemiloval, luxusní pochoutku zvanou Ferrero Rocher, že? Jemnou, vláčnou, krémovou, čokoládovo-oříškovou kuličku navíc zdokonalenou lískovým oříškem uvnitř. A přesně takovou, od originálu téměř nerozeznatelnou, si můžete připravit i doma s tímto receptem.
Co je potřeba
Uvedené množství odpovídá přibližně 35 kuličkám.
- 120 g máslových sušenek
- 100 g lískových oříšků
- 200 g arašídové pomazánky Nugety (případně Nutelly)
- 50 ml smetany či plnotučného mléka
Na polevu:
- 150–200 g čokolády na vaření
- 30 g másla
Na obalení:
- 100–150 g lískových oříšků
+ celé lískové oříšky
Při promíchávání surovin přilijte smetanu či plnotučné mléko a vytvořte kompaktní hmotu, těsto. Pokud je těsto příliš lepivé, dosypte mleté sušenky (případně piškoty) a naopak, pokud se těsto rozpadá a nedrží pohromadě, přilijte ještě patřičné množství smetany. Výsledné těsto dejte na pár minut vychladit do lednice, bude se s ním pak lépe pracovat.
Tipy
Oříšků je sice ve Ferrero Rocher více než dost, ale můžete jejich chuť ještě doladit tím, že místo máslových sušenek použijete sušenky oříškové.
Diskuze k článku