Jak vyrobit domácí čokoládové pralinky I recept
Domácí čokoládové pralinky | recept. Čokoládové pralinky jsou jednou z věcí, která nadchne malé i velké. Čokoládový bonbón je pro mnoho lidí synonymem pro chvíle rozmazlování sebe sama, případně je považován za vhodný dárek pro naše nejbližší. Ať tak či onak – ti více podnikaví jedinci si často řeknou, že výroba pralinky není nic, co by neměli s trochou úsilí zvládnout. Je tomu tak, ovšem přináším několik tipů, jakých chyb se při přípravě této dobroty vyvarovat, aby výsledek byl co nejlepší i v případě, že se do výroby bonbónů pouštíte úplně poprvé.
Co je potřeba
- 100 g lískových ořechů
- 100 g arašídové pomazánky
- 400 g čokolády
- 50 ml mléka
- máslo
- formu
- příborový nůž
Jakmile začne čokoláda ve formě tuhnout, čokoládu vylijte zpět do misky. Ve formě vám zůstane pouze dutá skořápka bonbónu. Takto připravenou čokoládu uložte na několik minut do lednice. V případě, že byste v tomto bodě začali bonbón plnit, čokoláda nebude stále dostatečně pevná, aby náplň udržela uvnitř.
Tipy
- Příborovým nožem zarovnejte okraje tak, aby se bonbóny nepřichytávaly k sobě. Také si tak ulehčíte finální vyklápění bonbónů z formy.
Varování
- Pokud do směsi na čokoládovou skořápku přidáte jakoukoliv další přísadu, čokoláda vám nikdy neztuhne natolik, aby šlo bonbóny vyklepat ven.
Diskuze k článku