Jak vyrobit domácí čokoládové pralinky I recept
Domácí čokoládové pralinky | recept. Čokoládové pralinky jsou jednou z věcí, která nadchne malé i velké. Čokoládový bonbón je pro mnoho lidí synonymem pro chvíle rozmazlování sebe sama, případně je považován za vhodný dárek pro naše nejbližší. Ať tak či onak – ti více podnikaví jedinci si často řeknou, že výroba pralinky není nic, co by neměli s trochou úsilí zvládnout. Je tomu tak, ovšem přináším několik tipů, jakých chyb se při přípravě této dobroty vyvarovat, aby výsledek byl co nejlepší i v případě, že se do výroby bonbónů pouštíte úplně poprvé.
Co je potřeba
- 100 g lískových ořechů
- 100 g arašídové pomazánky
- 400 g čokolády
- 50 ml mléka
- máslo
- formu
- příborový nůž
Krok 1
Nejprve si připravíme čokoládový krém. Část čokolády nalámejte do misky spolu s mlékem a kouskem másla. Celou směs rozpusťte ve vodní lázni. Měli byste získat tekutou, vysoce lesklou čokoládovou hmotu. Jakmile toho docílíte, sejměte ji z plamene a nechte ji zcela vychladnout.
Krok 2
Do druhé misky nalámejte zbylou čokoládu, (měla by jí být alespoň polovina z celkového množství) a dejte ji bez dalších přísad rozpustit ve vodní lázni. Poté jí vylijte do připravené formy až po okraj (viz ilustrační obrázek) a nechte ji několik minut vychladnout.
Krok 3
Jakmile začne čokoláda ve formě tuhnout, čokoládu vylijte zpět do misky. Ve formě vám zůstane pouze dutá skořápka bonbónu. Takto připravenou čokoládu uložte na několik minut do lednice. V případě, že byste v tomto bodě začali bonbón plnit, čokoláda nebude stále dostatečně pevná, aby náplň udržela uvnitř.
Krok 4
Po vytažení z lednice by měla být čokoláda matná a zcela tuhá. Nyní můžete začít výduť plnit připřaveným čokoládovým krémem a ořechy nebo arašídovým máslem. Můžete ale také použít marmeládu nebo ovoce naložené v alkoholu.
Krok 5
Nakonec jednotlivé bonbóny opět zalijte vrstvou rozpuštěné čokolády a několikrát formou bouchněte o stůl, díky čemuž se zbavíte vzduchových bublin a čokoláda se ve formě lépe rozprostře. Nakonec opět vložte do chladničky alespoň na 30 minut.
- Příborovým nožem zarovnejte okraje tak, aby se bonbóny nepřichytávaly k sobě. Také si tak ulehčíte finální vyklápění bonbónů z formy.
- Pokud do směsi na čokoládovou skořápku přidáte jakoukoliv další přísadu, čokoláda vám nikdy neztuhne natolik, aby šlo bonbóny vyklepat ven.