Jak udělat špaldové sušenky s třtinovým cukrem | recept
Jak udělat špaldové sušenky s třtinovým cukrem | recept. Hnědý třtinový cukr se získává z rostliny, která je podobná bambusu - cukrové třtiny, která dorůstá do výšky pěti metrů a sklízí se v květnu a v červnu, kdy teplé sluneční paprsky přeměňují obsažený škrob na cukr. Mezi nejvýznamnější vývozce cukrové třtiny patří Mauritius. A my si uděláme špaldové sušenky s třtinovým cukrem.
Co je potřeba
Na 20 ks:
2 vejce
60 g třtinového cukru
sůl
70 g hladké špaldové biomouky
Oddělíme žloutky od bílků.
Žloutky ušleháme s cukrem.
Bílky se špetkou soli vyšleháme do tuhého sněhu a střídavě do něj vmícháváme mouku a vyšlehané žloutky.
Těsto naplníme do cukrářského sáčku.
Na plech vyložený papírem nastříkáme kolečka asi o průměru 5 cm.
Sušenky pečeme při 120°C asi 12 – 15 minut.
Diskuze k článku