Jak upéct jablečné ovesné sušenky | recept
Jak upéct jablečné ovesné sušenky | recept. Ovesné sušenky mohou být pro někoho příliš suché a drobivé. Pokud upřednostňujete sušenky, které jsou uvnitř měkké a vláčné a na povrchu krásně křupavé, vyzkoušejte následující recept na jablečné ovesné sušenky. Můžete si je připravit kdykoliv během roku, nejlépe si však spojení pečených jablek a voňavého koření, které i zahřeje, vychutnáte v chladných dnech podzimu a zimy.
Co je potřeba
- 1 a půl hrnku hladké špaldové mouky
- 1 a půl hrnku ovesných vloček
- 1 hrnek třtinového cukru
- 1 BIO vanilkový cukr
- 1 lžička mleté skořice nebo ještě lépe kořenící směsi na jablečný koláč (ta může obsahovat skořici, kardamom, hřebíček, muškátový oříšek, ale i sušený zázvor, nové koření či badyán)
- 1/2 lžičky mořské soli
- 1 lžičku prášku do pečiva
- 1 velké vejce
- 3/4 hrnku změklého másla
- 2 středně velká jablka – oloupaná a nakrájená na malé kousky
- hrst nahrubo nasekaných vlašských ořechů
V míse promícháme špaldovou mouku s práškem do pečiva, ovesnými vločkami, kořením a mořskou solí
V jiné míse rozšleháme změklé máslo s třtinovým a vanilkovým cukrem, poté přidáme vejce a směs opět vyšleháme.
Následně přisypeme suchou směs a vše důkladně promícháme.
Nakonec do těsta vmícháme nakrájená jablka a vlašské ořechy.
Tipy
Vlašské ořechy je možné nahradit mandlemi, lískovými ořechy nebo jiným druhem ořechů. Můžeme je také doplnit sušeným ovocem.
Diskuze k článku