Jak udělat segedínský guláš | recept
Jak udělat segedínský guláš | recept. Segedínský guláš recept. Segedínský guláš - to je dar maďarské kuchyně, který si na českých stolech udělal výrazné místo. Chuť segedínského guláše je nezaměnitelná, jak je známo, do segedínského guláše patří zelí. Jak na to? Originální recept na segedínský guláš krok za krokem.
Co je potřeba
středně velká cibule
2 lžíce sádla nebo oleje
400 g vepřové plece
sůl
lžička drceného kmínu
2 lžičky sladké mleté papriky
400 - 600 g kysaného zelí
hladká mouka
250 g zakysané smetany
Nakrájenou cibuli osmahneme na oleji, přidáme na kostky nakrájené maso.
Osolíme, posypeme paprikou, podlijeme a zvolna dusíme téměř doměkka.
Přidáme překrájené kysané zelí a guláš dusíme doměkka.
Před dohotovením segedínského guláše zalijeme smetanou rozmíchanou s moukou a povaříme.
Segedínský guláš podáváme s houskovým knedlíkem nebo chlebem.
Tipy
Do segedínského guláše lze přidat i čerstvý kopr.
Diskuze k článku