Jak udělat salát Polír (neapolský) | retro recept
Neapolský salát má ostrou více či méně pálivou chuť. Je ochucen zálivkou s rajským protlakem nebo kečupem. V západních Čechách se s ním můžete setkat i v restauracích, ovšem pod názvem Polír. Na internetu recept koluje v mnoha obměnách a dokonce se některé zdroje odvolávají na tehdejší socialistické normy na studené pokrmy. Mám k dispozici normy z roku 1962, kde tento salát není. Pátrala jsem dále, údajně je v Recepturách studených pokrmů z roku 1976, ale nemám to ověřené. Pokud někdo víte více, budeme rádi za příspěvek v diskusi.
Diskuze k článku
Přidat komentář
Lucie Šárová – Děkujeme za krásný komentář.
Další zajímavé články
Jak udělat pikantní mrkvový salát se sýrem | nejlepší recept
Dnešní návod na pikantní mrkvový salát se sýrem je rozhodně nezvyklý a nepříliš známý. Chutná ale výborně a určitě si zaslouží vaši pozornost. Ne…
Jak na hadovky v pikantní marinádě | recept na delikatesu z okurek
Jak na hadovky v pikantní marinádě | recept na delikatesu z okurek. Že jsou hadovky dobré akorát tak na salát? Omyl. Tyto marinované hadovky vás o tom…
Jak připravit salát s granátovým jablkem, rukolou a kozím sýrem | recept
Salát s granátovým jablkem, rukolou a kozím sýrem | recept. Zvláště v zimních měsících, kdy je čerstvé zeleniny pomálu, je ten správný čas na zkoušení…
Jak připravit šťavnatý zeleninový salát s horkou olejovou zálivkou ze sójové omáčky
Jak připravit šťavnatý zeleninový salát s horkou olejovou zálivkou ze sójové omáčky. I z běžně používaných druhů zeleniny lze připravit salát zce…
Jak připravit salát z opékaných paprik a cuket s česnekem a bazalkou | recept
Salát z opékaných paprik a cuket s česnekem a bazalkou | recept. Máme tu sezón letní zeleniny, využijte ji a připravte si rychlý salát. Potřebovat bud…
Jojo, na tomhle salátu jsem ujížděla v dobách gymnaziálních. Celkem vzato, vyjma vlákniny neobsahuje nic hodnotného. Vlastně je to pěkná čuňárna. Ale dobrá. A pro pomejdanové stavy ideální. V Neapoli by se z něj nejspíš osypali, polír si dá raději hospodský guláš, ale študý chudent, který vydrancuje mateřský špajz a na kolej dokoupí nejlevnější salám, ocení jeho kvality.