Přejít k hlavnímu obsahu

Jak udělat posvícenskou husu | recept

Jak udělat posvícenskou husu | recept

Jak udělat posvícenskou husu | recept. Obvyklými znaky posvícení jsou posvícenské koláče, místní speciality, taneční zábavy a jiné slavnosti. V některých regionech při této slavnosti figurují i zvířata jako beran, houser, kačer nebo kohout.

Co je potřeba

1 husa
sůl
kmín
plátky jablek

1

Husu na povrchu i zevnitř osolíme a pokmínujeme.

2

Vložíme do pekáče, mírně podlijeme vodou a ve středně vyhřáté troubě pečeme doměkka.

3

Během pečení podléváme vypečenou šťávou.

4

Čisté, vypečené sádlo odebíráme.

5

Upečenou husu vyjmeme z pekáče.

6

Ve zbylé šťávě podusíme plátky jablek, kterými poté husu ozdobíme.

7

Podáváme s červeným zelím a houskovými knedlíky.

Autor: KJersey
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Jak upéct husu po staročesku | recept
Jak upéct husu po staročesku | recept
Pečená husa po staročesku | recept. Husa je odedávna slavnostním posvícenským pokrmem. Na podzim byly husy již vykrmeny, a tak se často husí pečínka p…
Jak udělat kuře à la bažant | recept
Jak udělat kuře à la bažant | recept
Kuře à la bažant, recept. Kuře připravené na způsob bažanta – kuře à la bažant – je tradiční recept. Proč se stále drží na špici kuřecích předpisů? Pr…
Jak udělat kuře Marengo | recept
Jak udělat kuře Marengo | recept
Recept na kuře Marengo. Kuře Marengo patří do klasického fondu světové kuchyně. Najdeme je na jídelníčku většiny hotelových restaurací a v receptářích…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.