Jak udělat posvícenskou husu | recept
10. Březen 2020
Jak udělat posvícenskou husu | recept. Obvyklými znaky posvícení jsou posvícenské koláče, místní speciality, taneční zábavy a jiné slavnosti. V některých regionech při této slavnosti figurují i zvířata jako beran, houser, kačer nebo kohout.
Co je potřeba
1 husa
sůl
kmín
plátky jablek
1
Husu na povrchu i zevnitř osolíme a pokmínujeme.
2
Vložíme do pekáče, mírně podlijeme vodou a ve středně vyhřáté troubě pečeme doměkka.
3
Během pečení podléváme vypečenou šťávou.
4
Čisté, vypečené sádlo odebíráme.
5
Upečenou husu vyjmeme z pekáče.
6
Ve zbylé šťávě podusíme plátky jablek, kterými poté husu ozdobíme.
7
Podáváme s červeným zelím a houskovými knedlíky.
Další zajímavé články
Jak upéct husu po staročesku | recept
Pečená husa po staročesku | recept. Husa je odedávna slavnostním posvícenským pokrmem. Na podzim byly husy již vykrmeny, a tak se často husí pečínka p…
Jak připravit pečenou krůtu se zeleninovou přílohou | recept
Jak připravit pečenou krůtu se zeleninovou přílohou | recept. Dnešní recept je volně inspirovaný britskou kuchyní. Angličané připravují krocana na svá…
Jak udělat kuře à la bažant | recept
Kuře à la bažant, recept. Kuře připravené na způsob bažanta – kuře à la bažant – je tradiční recept. Proč se stále drží na špici kuřecích předpisů? Pr…
Jak udělat kuře Marengo | recept
Recept na kuře Marengo. Kuře Marengo patří do klasického fondu světové kuchyně. Najdeme je na jídelníčku většiny hotelových restaurací a v receptářích…
Jak připravit vynikající kuřecí saté | jíme zdravě
Kuřecí saté (satay) je velmi jednoduché jídlo obvykle připravované na grilu a podávané ve formě špízu s výraznou omáčkou, velmi často chilli nebo araš…
Diskuze k článku